Det är Vits & Sant

”Vits & Sant” är namnet på Mittrevyn 2019. Premiär som vanligt på nyårsafton och biljettsläpp 1 oktober. Välkomna!

Jens tar över Mittrevyn

Efter två succéår på Mittrevyscenen tar nu Jens W Nilsson över ansvaret för Mittrevyn. Jens har förvärvat produktionsbolaget AB Scen JMN av Lars T Johansson, Leif Mattisson och Nils-Gunnar Nilsson och därmed också produktionen av den populära länsrevyn.

Mittrevyn lockar årligen tusentals besökare till Härnösands Teater, bl.a. ett 50-tal busslaster från stora delar av Norrland. Mittrevyn 2019 heter Vits & Sant och har premiär på nyårsafton.

Varför satsar du på Mittrevyn, Jens?

– När jag började min teaterbana var det i revyns värld. Vi skrev och framförde revyer i Örnsköldsvik under gymnasietiden. Revyerna innehöll allt från klassiska sketcher och sånger till obegripliga infall. Jag har alltid gillat revyns blandning av högt och lågt.

– När revy är som bäst, är den hejdlöst rolig, aktuell, barnslig och samtidigt allvarlig. Mittrevyn är precis det. Jag har sett revyn ett antal gånger och slagits av den höga klass den hållit genom åren. 

– Det känns ärofyllt att nu få driva vidare en av Sveriges absolut bästa revyer. En fantastisk orkester, fantastiska revyartister, lysande texter och mängder av begåvade människor runt om har gjort Mittrevyn till en självklarhet för många att gå på. 

– Det kändes självklart att tacka ja, när jag fick frågan om att driva den vidare. Det är med stolthet och nervositet jag nu vandrar i Nils-Gunnars, Leifs och Lars T:s fotspår. Jag är glad att dom fortfarande är med på ett eller annat sätt. Det känns tryggt.

– Jag älskar att höra applåderna och skratten från salongen. Att få människor att ha roligt en stund, skratta så tårarna rinner. DET är något som är värt min tid. Det vill jag ägna mitt liv åt.  

– Hoppas att vi ses i salongen – i år och kommande år.

1984 startade Nils-Gunnar Nilsson och Leif Mattisson Ullångersrevyn på Centrum i Ullånger. Efter några år kom Lars T Johansson med i gänget. 2005 startade han Mittrevyn i Sundsvall och året efter bildades produktionsbolaget AB Scen JMN. I den nya regin spelades Mittrevyn först under några år på Kramfors Folkets Park för att sedan flytta till Härnösands Teater.

– Vi kan inte tänka oss någon bättre arvtagare till vår stolta revytradition än scenproffset och glädjespridaren Jens och vi önskar honom varmt lycka till med kommande Mittrevyer, säger Nils-Gunnar Nilsson. 

Tack kära publik!

Mittrevyn 2018 blev en succé! Mycket tack vare vår fantastiska publik, som trotsade snö och kyla och delade med sig av värme och kärlek. Tack till er alla! Vi älskar er! Och vi ses på Mittrevyn 2019!

 

”Tufft, vasst och roligt”

Ett blomstrande revynummer med Jens Nilsson i en biroll

Mittmedias recension av Mittrevyn 2017 var översvallande positiv. Recensenten menade bl.a. att det var ”den bästa Mittrevyn på mycket länge” och att den var ”en perfekt inledning på det nya året”.
Läs hela recensionen HÄR.

Resan startade på Centrum i Ullånger

För Ordförrådet, d.v.s. revyskaparduon Leif Mattisson och Nils-Gunnar Nilsson, började det hela i Centrumhuset i Ullånger 1984.
Läs Olof Wigrens lilla historik på bloggen ”I huvudet på MediaMannen” genom att KLICKA HÄR.