Fantastiska talanger på audition

Nya stjärnor stärker växande länsrevy

Christer Cavallius (Foto: Maria-Therese Sommar), Camilla Lundgren (Foto: Anne Jerbo) och Per Nyberg (Foto: Jonas Norén)

Mittrevyn har rekryterat nya stjärnor till sin ensemble genom audition. Drygt tjugo personer sökte och tre personer har i veckan tackat ja till en plats i ensemblen. Nu står det klart att Camilla Lundgren, Christer Cavallius och Per Nyberg stärker den växande länsrevyn tillsammans med Maria Åman som började som producent i januari.

Camilla Lundgren från Njurunda är skolad på revyscenen under fem år i Njurundarevyn och har mångårig erfarenhet av sommarspel, teater samt uppdrag för Teater Västernorrland. Hon är ett bekant ansikte på scenerna i Sundsvallsområdet och kommer till Mittrevyn med stark scennärvaro samt komik med bra tajming.

Showartist från Katrineholm har hittat hem i Härnösand
Per Nyberg från Katrineholm har hittat hem i Härnösand efter att ha kuskat land och rike runt. En gedigen musik- och teaterutbildning, bland annat Performing Arts School i Göteborg, har gett jobb som showartist på Sunwing och Astrid Lindgrens värld. Nu läser han till gymnasielärare på Mittuniversitetet och vill stanna i Härnösand.
– Jag känner mig lycklig att ha hittat hem här. Släkten är från Skellefteå och Jokkmokk, så på sätt och vis har jag alltid varit norrlänning, berättar han.

Länets scener är hemmamiljö för aktör
Härnösandsbon Christer Cavallius har sedan han upptäckte att teater är livet för tio år sedan deltagit i många uppsättningar på länets scener. ”Spelet om Örnsköldsvik” och ”1809 – Härnösand i krig och kärlek” är två av dem. Debuten på revyscenen skedde i Häre Salonger i Indal och till Mittrevyn tar han med sin mångsidighet på scenen och en stark sångröst.

Fantastiska talanger i länet
Att bygga en ensemble är som att lägga pussel. Det gäller att hitta bitar som passar ihop och som tillsammans bildar ett fantastiskt motiv där helheten är större än summan av bitarna. Nu har Mittrevyn hittat några riktiga godbitar. 
– Jag vill välkomna våra nya stjärnor och samtidigt tacka alla som deltog vid vår audition. Människor som bjöd på sig själva och framförde fantastiska nummer. Det kändes som att få en fin gåva och jag kan bara konstatera att vi har otroliga talanger här i länet. Det är fantastiskt, säger Jens W Nilsson, revydirektör, Mittrevyn.

Lockar tusentals besökare till Härnösand och satsar på fler.
I början av året förstärktes Mittrevyn också av Maria Åman, producent och manusförfattare, som varit med och grundat samt drivit revyn Häre Salonger i tio år. Tillsammans med tidigare producenten Nils-Gunnar Nilsson kommer hon att ha delat producentansvar med målet att växa, när Mittrevyn, som lockar tusentals besökare till Härnösand varje år, satsar framåt.

Mittrevyn 2019-2020:
Premiär: Nyårsafton 2019, Härnösands Teater.
På scenen: Jens W Nilsson, Lars T Johansson, Maria Büstedt Svanholm, Tony Könberg, Lotta Johansson, Stina Joza, Camilla Lundgren, Christer Cavallius och Per Nyberg.