SOMMARREVY

Mittrevyn ställer om och förverkligar drömmen om en sommarföreställning i Härnösand.

I sviterna av den pandemi som pågår i världen väljer Mittrevyn att ställa in kommande års revyproduktion på Härnösands Teater. Det blir med andra år ingen nyårspremiär med traditionsenliga föreställningar i januari och februari 2021. I stället väljer Mittrevyn att förverkliga drömmen om en sommarföreställning och välkomnar nya och gamla gäster till en musikalisk och humorspäckad föreställning utomhus till sommaren.

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Det här året är ett ypperligt bevis på det. Då gäller det att tänka om och anpassa verksamheten till den nya verklighet vi har att förhålla oss till, säger Jens Nilsson, revydirektör, Mittrevyn.

Även om det naturligtvis är mycket tråkigt att ställa in så väljer jag att se pandemin som en faktor som skyndar på och driver utvecklingen av Mittrevyn. Jag har i flera år drömt om att komplettera verksamheten med en sommarföreställning utomhus och nu är tiden inne, tillägger han.

Vill locka hela Norrland till Härnösand i sommar.

I femton år har Mittrevyn lockat hela Norrland till skratt. Från starten 2005 på Tonhallen i Sundsvall, via Kramfors Folkets Park till Härnösands Teater. Det här är första gången i historien som revyn ställer in. Det är också första gången som revyn väljer att göra en sommarföreställning utomhus.

Vår ambition är att vara en länsrevy med hela Norrland som upptagningsområde. Och ambitionen för kommande år är densamma som tidigare: Att locka gäster från såväl Härnösand som andra orter till våra föreställningar.

Mittrevyn vill vara en aktör som bidrar till regionens utveckling. Med den nya satsningen hoppas man stärka Härnösand som besöksmål i sommar med ett attraktivt kulturevent som livar upp stadsbilden under spelkvällarna.

Sommarnöje för en bred publik.

Formatet för sommarföreställningen är klart och det blir en musikalisk och humorspäckad föreställning. Ett sommarnöje för en bred publik. Hela ensemblen är delaktig i processen och under vintern kommer idémöten och repetitioner att mynna ut i ett färdigt program.

Vi anpassar formatet utifrån vad som gör sig bäst på en utomhusscen och hoppas kunna locka såväl trogen publik som nya besökare till en rad härliga sommarkvällar. Har du aldrig provat på revy så kommer sommarföreställningen att vara ett ypperligt tillfälle, tipsar Jens.

Spelplatsen är tilltänkt, men några detaljer återstår innan Mittrevyn väljer att avslöja var det blir.

Vi ber att få återkomma och berätta mer litet senare. Men det kommer att bli jättebra, jag lovar, avslutar Jens litet hemlighetsfullt.

Boka revysupé.

Det kommer att vara möjligt att boka supé i anslutning till sommarrevyn. Vi ber att få återkomma med närmare detaljer kring detta.