FYRA SM-GULD I REVY

Posted on

Sveriges bästa revy 2023.

Vid Revy-SM i Oskarshamn i augusti 2023 vann Mittrevyn SM-Guld i kategorin Monolog med numret Träna med Jens, framfört och skrivet av Jens W Nilsson. 

Jag är så oerhört stolt! Både över min egen insats och över grabbarna i bandet. Vi kommer etta i kategorin Monolog och delad tvåa i kategorin Musik & Rytm. Detta bland nära tvåhundra bidrag som skickats in, det är otroligt bra!, säger Jens W Nilsson, revydirektör.

Revy-SM 2021 sändes digitalt och avgjordes i september månad. Mittrevyn hade två nummer med i final och i kategorin Lokala Nummer förärades vi guld för sångnumret Andnöd.

Vi såg sändningen tillsammans och skrek rätt ut. Vi blev väldigt glada, det är så kul att vinna med ett nummer när så många är med, säger Jens.

Med hela ensemblen på scenen och Nils-Gunnar Nilsson samt Leif Mattisson som textförfattare är guldet verkligen lagets. Med detta har Mittrevyn vunnit guld i Revy-SM två gånger i rad, då Revy-SM uteblev 2020 pga rådande pandemi, och står som trefaldig sverigemästare i revy.

Vid Revy-SM 2019 på Storsjöteatern i Östersund vinner Mittrevyn två av fem möjliga guld: Sveriges bästa monolog 2019 och Sveriges bästa sketch 2019.

I kategorin Sketch vann Mittrevyn med sketchen Grevinnan och Betjänten, spelad av Maria Büstedth Svanholm och Jens Nilsson. Textförfattare är Leif Mattisson och Nils-Gunnar Nilsson.

I kategorin Monolog vann Mittrevyns Jens Nilsson med Hasses Allservice som han skrivit själv.

Vi står mållösa med bultande revyhjärtan och är oerhört tacksamma för utmärkelserna som är väldigt prestigefulla. Det här är stort, säger en jublande glad revydirektör.