TREFALDIG SVERIGEMÄSTARE

Andnöd_Mittrevyn

Sveriges bästa revy 2021 och 2019.

Revy-SM 2021 sändes digitalt och avgjordes i september månad. Mittrevyn hade två nummer med i final och i kategorin Lokala Nummer förärades vi guld för sångnumret Andnöd.

Vi såg sändningen tillsammans och skrek rätt ut. Vi blev väldigt glada, det är så kul att vinna med ett nummer när så många är med, säger Jens W Nilsson, revydirektör.

Med hela ensemblen på scenen och Nils-Gunnar Nilsson samt Leif Mattisson som textförfattare är guldet verkligen lagets. Med detta har Mittrevyn vunnit guld i Revy-SM två gånger i rad, då Revy-SM uteblev 2020 pga rådande pandemi, och står som trefaldig sverigemästare i revy.

Vid Revy-SM 2019 på Storsjöteatern i Östersund vinner Mittrevyn två av fem möjliga guld: Sveriges bästa monolog 2019 och Sveriges bästa sketch 2019.

I kategorin Sketch vann Mittrevyn med sketchen Grevinnan och Betjänten, spelad av Maria Büstedth Svanholm och Jens Nilsson. Textförfattare är Leif Mattisson och Nils-Gunnar Nilsson.

I kategorin Monolog vann Mittrevyns Jens Nilsson med Hasses Allservice som han skrivit själv.

Vi står mållösa med bultande revyhjärtan och är oerhört tacksamma för utmärkelserna som är väldigt prestigefulla. Det här är stort, säger en jublande glad Jens Nilsson, revydirektör för Mittrevyn.